Hvad skal du huske ud over dit ESTA Visa, når du rejser til USA?

Der er mange ting, som man skal gøre sig overvejelser om, når man rejser til USA, og det kan være svært at holde styr på det hele. Her er en liste over ting, som du skal huske udover dit ESTA visum USA, når du rejser til USA.

1. Hvilken valuta skal jeg have?

Når du skal på ferie til USA, skal du huske, at det er et land, som bruger kontanter meget mere, end vi gør i Danmark. Normalt, når danskere tager på ferie i Europa, kan man gøre det kontaktfrit, så længe man har sit dankort med. Dette kan ikke lade sig gøre i USA, da der faktisk er mange steder, hvor du vil opleve, at man slet ikke kan bruge kort.

Derfor skal du huske at tage i banken, inden du rejser, for at veksle til amerikanske dollars. Der vil være hæveautomater, når du ankommer til USA, men det er en god ide at sørger for at have kontanter så i kan tage en taxa frem til jeres hotel.   

2. Dur mit kørekort?                               

Hvis du skal leje en bil i USA, skal du huske at anskaffe dig et internationalt kørekort. Man må ikke køre i USA, hvis man bare har sit danske kørekort med. Du anskaffer dig et internationalt kørekort ved at tage ned i borgerservice i din kommune. Det koster 25 kr. og holder et år.   

3. Adapter og Fahrenheit

Der er mange ting som fungerer anderledes, når du ankommer til USA, og derfor skal du være opmærksom på, at amerikanerne ikke anvender celsius, når de snakker om temperaturer. Amerikanerne bruger Fahrenheit, derfor kan det være en god ide at hente en app, som fortæller, hvad fahrenheit er i celsius. Udover deres måleenheder bruger de også anderledes stikkontakter, så sørg for at købe en adapter, så du kan lade din elektronik op.

4. Pas og forsikring 

Det sidste, du skal have styr på, er om dit pas er gyldigt, eller om det skal fornyes, samt om du har en rejseforsikring. Efter Corona er det blevet tydeligere, at det er en god ide altid at have en rejseforsikring, i tilfælde af at der skulle ske noget enten privat eller i landet, der gør, at du ikke kan komme afsted. Når du laver din ESTA ansøgning skal du nok samtidig tænke på din forsikring da reglerne i USA er lidt anderledes end resten af verden.

Nu er der styr på det praktiske, så er der ikke andet at gøre end at tage på en fantastisk rejse.  

Borgere fra medlemslande i VWP (Visa Waiver Program - visumfritagelsesprogram) er forpligtet til at få et elektronisk rejsetilladelsessystem for at kunne rejse til eller igennem USA.
Ny ESTA ansøgning