Bør jeg ansøge om en ESTA, før jeg reserverer min rejse til USA?


Er du en af de mange, der er ved at finde kufferten frem, og har du allerede støvet dit pas af, så kan det være, at du lige skal stoppe en halv. For hvis du er på vej mod USA, er det nemlig vigtigt, at du har fået et godkendt visum – en ESTA, før du rejser. Det er nemlig et krav med et sådant, før du kan komme lovligt ind i landet, og derfor kan det sætte en stopper for din rejse og slå skår i din glæde, hvis ikke du har styr på det.

Din baggrund kan have betydning for din ESTA

Derfor er det en rigtig god ide, at du får styr på din ESTA ansøgning, før du bestiller din rejse til USA. På den måde, kan du være sikker på, at du har lov til at komme ind i landet, så du ikke desværre for eksempel bliver nødt til at afbestille din rejse og dermed eventuelt have mistet nogle penge. Og der kan faktisk især være én god grund til, at du ikke kan blive godkendt. Og her er der tale om din baggrund. Har du en uren straffeattest, kan du få dit visum afvist, og derfor vil være nødt til enten at droppe din drøm eller gennemgå en længere ansøgningsproces for alligevel at få lov til at komme ind i landet.

Du kan få lov, selvom du har en uren straffeattest

Men heldigvis er det muligt for dig at få godkendt din ESTA, selvom du har en plet på din straffeattest. Det kræver blot, at du ansøger om det, som kaldes for et amerikansk besøgervisum. Det giver dig også mulighed for at forlænge dit ophold, og derfor kan det være din løsning på at komme afsted. Før det kan blive godkendt, skal du dog stå for en dommer, som skal bedømme, om du har gennemgået en tilstrækkelig rehabilitering, således du har lagt din kriminelle baggrund bag dig.

Slip for store skuffelse

For at være sikker på, at du kan komme ind i USA, er det derfor en fordel at ansøge om en ESTA, før du bestiller din rejse. På den måde kan du undgå en masse skuffelse, en masse spildte penge og tid og dermed også en uheldig oplevelse, når først du står i lufthavnen. Når først du har fået godkendt din ESTA, så er det bare med at komme afsted og få dig nogle skønne oplevelser.

Borgere fra medlemslande i VWP (Visa Waiver Program - visumfritagelsesprogram) er forpligtet til at få et elektronisk rejsetilladelsessystem for at kunne rejse til eller igennem USA.
Ny ESTA ansøgning